Woensdag 19 april had de tweede thematische RESOC XL plaats. Op het programma stonden leerrijke Noord-West-Vlaamse voorbeelden van bovenlokaal samenwerken. Deze keer was RESOC Noord-West-Vlaanderen te gast in het vernieuwde Zwin Natuur Park, al meteen een prachtig voorbeeld van een bovenlokale samenwerking.

Gedeputeerde Bart Naeyaert verwelkomde alle deelnemers hartelijk, waarna hij een kort overzicht gaf van de enkele samenwerkingen uit de regio. Burgemeester van stad Blankenberge, Patrick De Klerck deelde de ervaringen van de stad wat betreft de reeds 12 jaar lange samenwerking met De Haan, Zuienkerke en de Provincie West-Vlaanderen omtrent de Oudlandpolder. Ook Nico Bogaert van de Vlaamse Landmaatschappij toonde tijdens een sterke uiteenzetting de zin voor het samenwerken aan. Annie Vandenbussche sloot de sessie af met tekst en uitleg bij het bovenlokaal partnerschap achter het Zwin Natuur Park.

Dat bovenlokaal samenwerken de moeite loont, kon na de plenaire sessie aan de lijve ondervonden worden op de uitkijktoren met een eindeloos zicht over de Zwinvlakte. De RESOC XL werd afgesloten met een netwerkreceptie bij de ondergaande zon in The Shelter.

Enkele sfeerbeelden van deze RESOC XL vindt u hier.
 

 

Foto's met dank aan: TE Connectivity, Port of Zeebrugge, Ondernemende Regio Brugge, Westtoer, Stad Brugge, Immaculata Instituut, Lieven Neyrinck
© 2016 RESOC-SERR Brugge